Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові суд продовжив арешт «Топаза» до 13 серпня


У Харкові суд продовжив до 13 серпня арешт проросійського активіста Гната Кромського (позивний «Топаз») тримання під вартою без можливості внесення застави.

Таке рішення ухвалив Київський районний суд Харкова за клопотанням представника прокуратури.

Сьогодні відбулося перше засідання Київського райсуду Харкова у справі Кромського по суті. На засіданні Харківська облрада і державне підприємство «Держпром» пред’явили «Топазу» цивільні позови на відшкодування майже на 900 тисяч гривень.

Термін арешту Кромського мав закінчитися 14 червня.

«Топаза» затримали 28 березня минулого року у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня 2014 року.

Наступного дня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня він зламав електронний браслет і пішов з дому. Того ж місяця «Топаза» оголосили у розшук.

У грудні минулого року Кромського затримали при спробі перетину українсько-російського кордону у Харківській області.

Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомим за позивним «Топаз» після появи в інтернеті відео, знятого в таборі Антимайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають «тітушки» і він кричить Крамському, який його супроводжує: «Топаз, дай команду!».

XS
SM
MD
LG