Доступність посилання

ТОП новини

Чехія: християнські демократи відмовляються їздити до Росії


У Чехії керівництво партії християнських демократів-народовців KDU-ČSL, яка входить до нинішньої владної коаліції, заявило, що відмовляється від будь-яких поїздок до Росії через її дії проти України.

«До часу, поки влада в Москві не припинить усі намагання дестабілізувати становище в Україні, наші представники не будуть їздити до Росії», – мовиться в оприлюдненій заяві партії.

Цим кроком чеські християнські демократи також висловлюють «солідарність із громадянами країн Європейського союзу, яким Росія заборонила в’їзд на свою територію». «Ми наголошуємо, – мовиться далі в заяві, – що ці особи не вчинили нічого, що з погляду міжнародного права і дипломатичних звичаїв уповноважило б російську сторону до цього кроку».

У «чорний список» нев’їзних до Росії її влада внесла і чотирьох відомих чеських політиків. Серед них колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ, колишній єврокомісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле, депутат нижньої палати парламенту Чехії Марек Женішек і відомий публіцист, депутат Європарламенту Яромір Штєтіна.

Партія KDU-ČSL має нині в нижній палаті парламенту Чехії 14 депутатів і 5 у верхній, її представники обіймають в уряді Чехії три посади міністрів – сільського господарства, культури, а також науки і досліджень.

XS
SM
MD
LG