Доступність посилання

ТОП новини

Схоже, що нафтобаза під Києвом не мала плану заходів на випадок аварії – Костенко


Юрій Костенко
Юрій Костенко

Такий небезпечний об’єкт, як нафтобаза, мав би обов’язково мати план заходів із ліквідації надзвичайної ситуації, але схоже, що цього плану не було і нині рятувальники ухвалюють рішення по ходу аварії. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив колишній міністр навколишнього природного середовища та ядерної безпеки Юрій Костенко.

Він проводить паралелі з Чорнобильською АЕС, під час проектування якої, за словами Костенка, також не було розроблено плану із ліквідації надзвичайної ситуації.

«Сьогодні ми бачимо теж саме – один до одного. Рішення приймаються по ходу аварії. Я думаю, що там маса помилок, тому що вже згоріла техніка, вже постраждали люди», – зазначив Костенко.

Також він вважає, що рятувальники були не готові до ліквідації такої масштабної аварії.

«Кидається в очі практично відсутність фахової готовності тих служб, які займаються локалізацією такої масштабної пожежі. Вони демонструють безпорадність», – вважає Юрій Костенко.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявляє, що «БРСМ-нафта» неодноразово отримувала попередження про невідповідність пожежним нормам.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля Василькова на Київщині почалася 8 червня у другій половині дня. Протягом ночі рятувальникам не вдалося локалізувати вогонь. Вранці 9 червня на місці пожежі стався вибух.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 11:00 не встановлений зв’язок із трьома рятувальниками. У МВС повідомили, що внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранені, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Проводиться евакуація населення із 2-кілометрової зони біля пожежі.

МВС порушило справу за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».
Серед причини пожежі у міліції розглядають: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічну складову і навмисний підпал.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині назвали навмисний підпал

XS
SM
MD
LG