Доступність посилання

ТОП новини

На нафтобазі на Київщині продовжують горіти лише три резервуари – ДСНС


Пожежа на нафтобазі 9 червня, 2015 року
Пожежа на нафтобазі 9 червня, 2015 року

У Державній службі надзвичайних ситуацій України повідомляють, що станом на 17:00 на нафтобазі «БРСМ-нафта» продовжують горіти лише три резервуари – один з олією, два з пальним.

За повідомленням прес-служби ДСНС, решта резервуарів зруйновані, рятувальники зайшли на територію нафтобази і ліквідовують незначні осередки пожежі.

«Ті ємності, які горять, поки не можна гасити, оскільки в одній олія, а там, де пальне, – велика температура і важко підійти», – зазначають у службі.

Станом на 17:30 на місці пожежі здійснюється прокладання магістральних ліній, забезпечено підвіз води до місця пожежі, до ліквідації пожежі залучено близько 300 рятувальників та 45 одиниць техніки, додають у ДСНС.

Голова МВС Арсен Аваков очікує, що пожежу на нафтобазі мають ліквідувати впродовж 12 годин. У ДСНС зазначають, що погасити пожежу раніше ночі не вдасться.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари.

Сьогодні у ДСНС повідомляли, що горять 16 резервуарів, також на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

Пізніше Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві основні версії МВС щодо пожежі: службове недбальство і умисний підпал.

​​

XS
SM
MD
LG