Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявляють про небезпечні речовини в повітрі, у ДСНС – що токсичних продуктів у атмосфері немає


Дослідження атмосферного повітря, які проводять в Києві, показують, що вміст у ньому речовин, які утворюються в процесах горіння, перевищує гранично допустимі концентрації. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Звертаюся з проханням до людей, які мають хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, хвороби легень, шкіри та алергічні прояви, обмежити перебування на відкритому повітрі», – сказав Кличко, слова якого цитує прес-служба КМДА.

«За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищував гранично допустимі концентрації в 2,5–6,7 раза. Через погодні умови у приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднювальні речовини. За рівнем забруднення ангідридом сірчистим ситуація характеризується як недопустима, а за ступенем небезпечності – як помірно небезпечна і небезпечна», – повідомив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Водночас у ДСНС зазначали, що станом на 18:30 екологічні служби постійно моніторять ситуацію, наразі токсичних продуктів у атмосфері немає.

Раніше у київській санітарно-епідеміологічній станції повідомляли, що забруднення атмосферного повітря через пожежу на базі «БРСМ-нафта» не зафіксовано.

Ліквідація пожежі триває. За даними ДСНС, продовжують горіти лише три резервуари, решта резервуарів зруйновані, рятувальники зайшли на територію нафтобази і ліквідовують незначні осередки пожежі.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Всього на нафтобазі 17 резервуарів, із них сьогодні горіли 16.

За даними міліції, унаслідок пожежі загинули 4 людини.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

Дим від пожежі на нафтобазі під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

XS
SM
MD
LG