Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську виділяють гроші на реабілітацію бійців, що поки не мають посвідчень учасників АТО


У Дніпропетровську в рамках програми «Родина героя» на реабілітацію і оздоровлення бійців АТО з міського бюджету виділили 600 тисяч гривень, повідомила начальник управління праці та соцзахисту Дніпропетровської міської ради Вікторія Сенаткіна.

За її словами, оздоровлення за програмою «Родина героя» розраховане на тих бійців, які поки що не мають статусу учасників бойових дій, а мають лише довідку про участь в антитерористичній операції, паспорт та медичну довідку.

«На основі медичної довідки буде визначено, яку реабілітацію або лікування йому необхідно. На ці цілі бійцю надається матеріальна допомога», – сказала Сенаткіна.

За даними посадовця, наразі вже четверо бійців у Дніпропетровську отримали по 6 тисяч гривень. Зараз на опрацюванні документи ще 18 військових.

Водночас Вікторія Сенаткіна поінформувала, що учасниками АТО, які мають статус учасника бойових дій або інваліда війни, опікується держава. Вони, щоб отримати необхідне лікування та реабілітацію, мають звертатись до медичних установ. За словами Сенаткіної, якщо учасникові АТО буде рекомендовано реабілітацію в санаторії, йому необхідно звернутися до районного управління соціального захисту населення.

3 червня у Дніпропетровську відбулось вручення посвідчень учасників бойових дій бійцям добровольчого батальйону «Кривбас». За словами військовослужбовців, на оформлення належних документів знадобилось від кількох місяців до півроку.

XS
SM
MD
LG