Доступність посилання

ТОП новини

Дезінфекція в прилеглих до району пожежі під Києвом будинках не потрібна – лікар


Дезінфекція у будинках жителів Київщини, що живуть неподалік від бази з нафтопродуктами, де сталася пожежа, не потрібна. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка.

«Достатньо просто ретельне вологе прибирання зробити. Звичайна вода забирає, розчиняє частки, токсичні речовини», – сказав лікар.

Людям, які не змогли виїхати із зони, наближеної до місця пожежі, Отто Стойка порадив не виходити зайвий раз на вулицю, не відчиняти без потреби дверей, вікон, зволожувати на них сітки і штори. Дітям і дорослим, які наковталися диму, робити полоскання слизових оболонок – носа, ротової порожнини, більше вживати рідини – води, молока чи зеленого чаю.

Лікар радить усім, хто вимушено перебуває на вулиці менш ніж за два кілометри до епіцентру, обов’язково надягати маски чи респіратори. В разі відсутності засобів захисту на короткий термін можна убезпечити органи дихання, прикривши ніс і рот зволоженою серветкою.

Отто Стойка зазначив, що наразі про небезпеку для здоров’я жителів Києва від пожежі у Васильківському районі не йдеться.

«Навіть якщо буде ймовірність поширення диму в бік Києва, це не перевищуватиме норми забруднення і не призведе до таких кризових моментів, які бувають від забруднення мегаполісів, як-от у країнах Азії», – сказав Отто Стойка.

Унаслідок пожежі, що спалахнула ще в понеділок, 8 червня, і серії вибухів, що сталися у вівторок, 9 червня, загинули чотири людини, 12 поранені.

Нині пожежу локалізовано, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков із посиланням на думку фахівців стверджує, що найбезпечніший варіант гасіння пожежі на нафтобазі під Києвом – «дати вигоріти».

XS
SM
MD
LG