Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР» і «ЛНР» відкликали проект змін до Конституції зі згадкою про Крим


Денис Пушилін (п) і Владислав Дейнего
Денис Пушилін (п) і Владислав Дейнего

Представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» заявили, що відкликають свої проекти поправок до Конституції України, в яких Крим і Севастополь згадуються як українські території, і хочуть вступити до Росії. Про це йдеться в спільній заяві представників угруповань Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего, повідомляють сайти сепаратистів.

«ДНР» і «ЛНР» безумовно вважають Крим частиною Росії. Більше того, наші республіки теж в ідеалі хотіли б увійти до складу Російської Федерації», – заявили представники сепаратистів.

Проте вони додали, що статус «ДНР» і «ЛНР» повинен визначатися рамками мінських угод. «Хочемо підкреслити, що ці угоди підтримуються нашим союзником Росією. За цими угодами, необхідно визначити статус Донбасу саме через поправки до Конституції України. А в українській Конституції є статті про Крим», – мовиться в заяві. Вони наголошують, що Крим при цьому згадується виключно в техніко-юридичному сенсі.

Напередодні просепаратистське «Донецкое агентство новостей» оприлюднило текст пропонованих сепаратистами доповнень до Конституції України, в якому містилася згадка про Крим і Севастополь як українські території.

13 травня сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» уже оприлюднювали схожі пропозиції щодо змін до Конституції України, в яких так само пропонували визнати Крим і Севастополь частинами України, а захоплені ними території «окремими районами Донецької і Луганської областей із особливим статусом» у складі України. Тоді вже через кілька днів ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що захоплена цим угрупованням територія є «незалежною державою», а не автономією чи федеративною територією у складі України.

У березні минулого року Росія в результаті так званого «референдуму», який не визнала ні міжнародна спільнота, ні Україна, анексувала український півострів Крим. Україна і Захід також звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі. Москва такі заяви відкидає.

XS
SM
MD
LG