Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує підтримки у втіленні Мінських угод від Ради безпеки ООН


Цікавий факт, що Путін вирішив почати наступ в Мар’їнці саме перед самітом «Групи семи» – Саманта Пауер

Президент Петро Порошенко заявив, що найбільші очікування щодо втілення в життя Мінських угод пов’язані з підтримкою з боку Ради безпеки ООН.

На зустрічі з представником США в Організації Об’єднаних Націй Самантою Пауер, яка перебуває в Києві, він наголосив на важливості для України підтримки з боку Ради безпеки ООН та представника США в Організації, а також на високому рівні співпраці України та США в питаннях безпеки, повідомляє прес-служба голови держави.

Президент висловив сподівання, що скоординовані зусилля дозволять Україні стати непостійним членом Ради безпеки ООН, і подякував Саманті Пауер за її особистий внесок у відстоювання позиції України, мовиться в повідомленні.

У свою чергу Пауер висловила підтримку територіальній цілісності України. Вона відзначила, що прибула до України, щоб ознайомитися з перебігом виконання Мінських домовленостей. Вона також прибула для сприяння відкриттю офісу ООН із підтримки Мінських домовленостей в Україні.

Крім того, вона також відзначила важливість «дуже сильної» заяви «Групи семи» щодо України.

У Раді безпеки ООН представник США Саманта Пауер – серед тих дипломатів, які найрізкіше викривають неправдиві заяви представника Росії.

XS
SM
MD
LG