Доступність посилання

ТОП новини

Міністр аграрної політики, попри окуповані території, прогнозує хороший урожай зернових


 Олексій Павленко
Олексій Павленко

Україна в цьому році може отримати дуже непоганий врожай зернових. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

«Я поїздив зараз по багатьох регіонах України. І дуже успішно пройдена посівна, непогані у нас зараз є сходи. І ми очікуємо дуже непогані результати у цьому році», – зазначив міністр.

Він додав, що хорошим прогнозам сприяють погодні умови. Також в аграрному міністерстві вже підрахували, скільки Україна недоотримає зерна через втрачені території.

«Погодні умови досить адекватні, особливо на півдні. Ми якраз були у Херсонській області минулого тижня і бачили, що рівень доволі хороший. Ми зараз бачимо, мінусом окуповані території – це Крим, Луганська і Донецька області – мінус 1,5 мільйона тонн, то бачимо поки що досить непогані прогнози на цей рік», – розповів Павленко.

За даними Державної служби статистики, торік Україна зібрала рекордний врожай зернових – понад 63 мільйони тонн (не враховуючи врожаю на тимчасово окупованій території Криму).

XS
SM
MD
LG