Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: головна причина відставки Кіхтенка – невиконання плану будівництва оборонних споруд


Олександр Кіхтенко, архівне фото
Олександр Кіхтенко, архівне фото

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що головною причиною зняття з посади голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка є невиконання завдань щодо темпів будівництва оборонних споруд.

«Більше того, я хочу вам сказати, що це, мабуть, не останнє рішення, із цим пов’язане», – додав Турчинов в інтерв’ю телевізійному «5-му каналові».

Водночас секретар РНБО вважає, що новопризначений голова Донецької області Павло Жебрівський має достатньо великий досвід адміністративної роботи: він обіймав посаду керівника обласної адміністрації – керував Житомирською обласною державною адміністрацією. Крім того, Жебрівський працював у Генеральній прокуратурі.

«Давайте говорити об’єктивно, робота в Донецькій і Луганській областях значно відрізняється від роботи в інших областях України. І я дуже сподіваюся, що Павло Жебрівський зможе себе реалізувати і виконати ті завдання, які сьогодні стоять перед керівництвом обласної адміністрації», – запевнив Турчинов.

Раніше в четвер, 11 червня, президент Петро Порошенко звільнив Олександра Кіхтенка з посади голови Донецької ОВЦА і призначив на його місце Павла Жебрівського.

Раніше Порошенко заявляв, що Кіхтенко буде відповідати за зрив побудови оборонних споруд в області.

XS
SM
MD
LG