Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: затримали фактичного керівника нафтобази під Києвом, де сталася пожежа


Арсен Аваков ©Shutterstock
Арсен Аваков ©Shutterstock

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що у рамках кримінального провадження щодо пожежі на нафтобазі на Київщині затримали фактичного керівника нафтобази, заступника директора компанії «Укртрансойл» Юрія Шквиру.

«За місцем проживання низки керівників цього підприємства проведені обшуки, вилучені документи, що стосуються розслідування. Фактичне керівництво нафтобазою здійснював Юрій Шквира, який обіймав посаду заступника директора ВАТ «Укртрансойл». Учора його затримали, підготовлено повідомлення про підозру», – зазначив Аваков під час засідання Кабміну.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, 9-11 червня на місці займання сталися вибухи.

Станом на 11:00 11 червня повідомлялось, що на нафтобазі горить 3 ємності об’ємом 800 кубічних метрів, немає загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO та військової частини, які розташовані поруч, пожежники контролювали 50% території нафтобази.

За даними ДСНС, 12 червня вранці продовжували горіти три резервуари ємністю 900 кубометрів. Наразі на нафтобазі осередків відкритого вогню немає, рятувальники контролюють100% території бази.

У результаті пожежі загинули 5 людей.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG