Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розглядає чотири версії причин пожежі на нафтобазі на Київщині – Аваков


Пожежа на нафтобазі на Київщині, 9 червня, 2015 рік
Пожежа на нафтобазі на Київщині, 9 червня, 2015 рік

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що наразі слідчими розглядаються чотири версії виникнення пожежі на нафтобазі на Київщині.

«Ми розглядаємо ключові версії: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування паливно-мастильних матеріалів,недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій», – зазначив Аваков під час засідання уряду.

За його словами, слідство з’ясовало, що діяльність з переробки та реалізації нафтопродуктів на цій нафтобазі здійснювалася без відповідних дозволів.

Державна архітектурно-будівельною інспекція заявила про відсутність будь-якої інформації щодо цього об’єкту, державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки також не володіє відомостями про діяльність цієї нафтобази, додав Аваков.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, 9-11 червня на місці займання сталися вибухи. За останніми даними ДСНС, наразі на нафтобазі осередків відкритого вогню немає, рятувальники контролюють100% території бази, хоча вранці повідомлялось, що на території нафтобази продовжують горіти три резервуари ємністю 900 кубометрів.

У результаті пожежі загинули 5 людей.

8 червня міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).
Раніше у МВС повідомляли, що розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал. У компанії також заперечують заяви про отримування повідомлень про невідповідність пожежним нормам, зокрема директор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-нафти» Олександр Мельничук в інтерв’ю Радіо Свобода заперечив отримання приписів, «їм вигідно на нас спихнути цю провину».

XS
SM
MD
LG