Доступність посилання

ТОП новини

Путін хвалить Росію за демократичність і відкритість


Володимир Путін виступає на церемонії з нагоди Дня Росії, 15 червня 2015 року
Володимир Путін виступає на церемонії з нагоди Дня Росії, 15 червня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін похвалив свою країну за її демократичність і відкритість.

Виступаючи в Москві з нагоди головного державного свята країни, Дня Росії, він заявив, що за попередні 25 років від ухвалення Декларації про державний суверенітет Росія «здійснила успішний прорив до демократії і ринкової економіки» і «змогла утвердитися як сучасна, відкрита й самостійна держава».

За його словами, була збережена «сама суть і духовні підвалини російської державності», а «ідеали патріотизму настільки глибокі й сильні, що нікому й ніколи не вдавалося і не вдасться перекодувати Росію, переробити під свої формати».

Владу Путіна дедалі більше критикують і за кордоном, і в самій Росії за відступ від демократії, придушення опозиції, за наступ на вільне слово й думку в Росії, за мілітаризацію всіх аспектів життя країни, за підтримку ультранаціоналізму й ура-патріотизму.

12 червня 1990 року Росія, тоді ще у складі СРСР, ухвалила Декларацію про державний суверенітет. Пізніше цей день був оголошений у Росії державним святом.

За даними опитувань російських соціологів напередодні свята, понад чверть респондентів не знає назви цього свята, а більш як три чверті не мають поняття, з якою подією воно пов’язане. А 11 відсотків опитаних назвали цей день трагічною датою, бо з нього для них почався розпад СРСР.

XS
SM
MD
LG