Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомляє про арешт підозрюваного у вивезенні зброї зі складів МВС для «тітушок» під час Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура повідомляє, що за її клопотанням суд обрав у п’ятницю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вивезенні зброї зі складів Міністерства внутрішніх справ для «тітушок» під час Майдану.

За повідомленням, цього громадянина підозрюють у вчиненні в лютому 2014 року спільно з так званими «тітушками» та службовими особами МВС заволодіння та вивезення зброї та бойових припасів зі складів МВС (усього 156 автоматів АКС-74У калібру 5,45 мм і 47 тисяч 520 патронів).

Також повідомлено про підозру трьом чинним працівника міліції, які, перевищуючи свої повноваження, сприяли незаконній видачі цієї зброї та боєприпасів зі складів МВС, тобто вчинили злочини, передбачені ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 262 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу; співучасть у злочині; викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем).

Цим особам Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та особистого зобов’язання для одного з підозрюваних, мовиться в повідомленні.

У п’ятницю, 12 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв про затримання чотирьох працівників МВС, які під час Євромайдану за наказом тодішнього міністра Віталія Захарченка вивозили зі складів МВС автомати для бандформувань. За його словами, того дня були затримані троє чинних працівників цих складів, а попереднього дня, в четвер, 11 червня – один колишній працівник, майор спецпідрозділу, який безпосередньо вивозив автомати зі складу МВС і передавав незаконним бандитським формуванням.

Як інформує Генпрокуратура, розслідування обставин незаконної видачі 20 лютого 2014 року зі складів МВС вогнепальної зброї так званим «тітушкам» триває.

Загалом у перебігу розслідування фактів системного залучення в період січня-лютого 2014 року цивільних осіб, так званих «тітушок», до вчинення злочинів щодо протестувальників на даний час повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі та катуванні, зберіганні зброї 16 особам, 5 із них арештовані, інші перебувають у розшуку, мовиться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG