Доступність посилання

ТОП новини

На нафтобазі на Київщині самозайнялося пальне – голова ДСНС


Микола Чечоткін, голова ДСНС
Микола Чечоткін, голова ДСНС

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що на нафтобазі на Київщині, де п’яту добу триває пожежа, сталося самозаймання дизельного пального через статичний заряд.

Вогонь перекинувся й на землю, де є розлив дизпального, тому зараз на нафтобазі є два осередки горіння: резервуар об’ємом 900 кубометрів і осередок на землі, сказав він.

Цей другий осередок, на землі, планують почати гасити найближчим часом – як тільки знизиться до безпечного рівня загроза повторних вибухів, додав Чечоткін.

За його словами, внаслідок нинішнього самозаймання ніхто не потерпів, ситуація цілком контрольована, загрози поширення вогню на сусідні іншу нафтобазу, компанії «КЛО», і військовий аеродром немає.

У ДСНС нагадали, що об 11-й годині 50 хвилин сталася розгерметизація ємності об’ємом 900 кубометрів, унаслідок чого стався витік пального з подальшим горінням та факельне горіння розташованого поруч резервуару об’ємом 900 кубометрів.

Уранці в ДСНС заявляли, що станом на 7-у годину на території нафтобази компанії «БРСМ» у селі Крячки на околиці селища Глевахи Васильківського району Київської області горіння не спостерігалося.

Унаслідок пожежі, що спалахнула в понеділок, 8 червня, за повідомленнями, загинули п’ять людей, іще 15 потерпіли.

XS
SM
MD
LG