Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії відбулися благодійні заходи для українських дітей


13 червня в Калнціємському кварталі Риги в рамках акції «Діти війни» відбулися благодійні концерти.

Виступили виконавці української музики: дитячий колектив ризької Української середньої школи «Перлинка» та вангазького дитячого гурту «Квіточки». Також жителі та гості столиці Латвії мали змогу під час майстер-класу власно зробити ляльку-мотанку національних українських кольорів.

Кульмінацією акції «Діти війни» стане благодійний концерт, який відбудеться 6 липня в концертному залі «Дзінтарі» в Юрмалі. В концерті візьмуть учать відомі латвійські та українські виконавці.

На латвійському телебаченні, радіо та інтернет-порталах збиратимуть пожертви, які разом з коштами від концерту використають на реабілітацію в латвійських лікувальних установах і санаторіях дітей, потерпілих від війни на сході Україні.

Патронеса ініціативи «Діти війни», голова Сейму Інара Мурнієце відзначила: «Військові дії в Україні – це проблема не лише України. Україна воює за наші цінності. Кожен наш крок на благо невинних жертв війни – це також крок для зміцнення нашої власної людяності і безпеки».

Посол України в Латвії Євген Перебійніс повідомив Радіо Свобода, що в заході планує взяти участь делегація українських посадовців високого рівня, про бажання долучитися повідомила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

Акція «Діти війни» стартувала в середині травня. Латвія закликає Європу об’єднатися у здійснені благодійної ініціативи – зібрати пожертви для дітей, постраждалих від війни на сході Україні. На сьогодні на підтримку акції на порталі благодійної організації Ziedot.lv вже зібрано понад 18 тисяч євро.

Організаторами акції «Діти війни» є Ротарі-клуб Ridzene та посольства України і Латвії.

XS
SM
MD
LG