Доступність посилання

ТОП новини

Лубківський: голові СБУ не дозволили виїзд до США через повістку з ГПУ


Голова СБУ Валентин Наливайченко
Голова СБУ Валентин Наливайченко

Голові Служби безпеки України Валентин Наливайченко не зміг вилетіти до США для проведення зустрічей з американськими партнерами через отриману повістку від слідчого Генеральної прокуратури. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Наливайченко не полетить до Вашингтона, бо одержав відмову Адміністрації президента України… Натомість він одержав повістку від слідчого Генпрокуратури, яка таким чином реагує на заяву голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтоналивної бази «БРСМ», – повідомив Лубківський.

За його словами, з огляду на заборону виїзду Наливайченку, у США скасовані його виступи в Палаті представників та Конгресі, а також низку інших зустрічей, що мали відбутися у Вашингтоні 16-17 червня.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею 441 (екоцид або «виконання дій, які могли призвести до екологічної катастрофи») у зв’язку з пожежею на нафтобазі в Київській області. Начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив: «...про те, що когось зараз притягують до відповідальності – чи то заступника генпрокурора, чи то слідчого МВС або СБУ, – не йдеться». Він припустив, що хтось із силовиків міг «кришувати» діяльність нафтобази, яка, за результатами розслідування, може виявитися незаконною.

Пожежу на нафтобазі під Києвом, яка забрала п’ять життів і ще 15 людей поранені, гасять ось уже тиждень.

XS
SM
MD
LG