Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає ДСНС закривати об’єкти в разі виявлення порушень пожежної безпеки


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає Державну службу з надзвичайних ситуацій закривати об’єкти в разі виявлення порушень пожежної безпеки.

«Закінчуйте цю історію з приписами. Якщо ви побачили, що об`єкт не облаштований необхідними засобами пожежогасіння і технічними засобами ідентифікації пожежі і її попередження, такий об`єкт треба закривати», – зазначив він на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Прем’єр також вважає, що необхідно зобов’язувати власника такого об’єкта негайно виконати припис і ліквідовувати порушення,лише після цього об’єкт може знову запрацювати.

8 червня на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області сталося загорання одного з резервуарів, незабаром загорілись ще кілька резервуарів з подальшими вибухами. Через пожежу загинули п’ятеро людей, 15 поранені. За останніми даними ДСНС, на території нафтобази триває фітілювання у верхній та нижній частинах одного резервуару з бензином.

8 червня міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).

МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал. У компанії також заперечують заяви про отримування повідомлень про невідповідність пожежним нормам, зокрема директор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-нафти» Олександр Мельничук в інтерв’ю Радіо Свобода заперечив отримання приписів, «їм вигідно на нас спихнути цю провину».

XS
SM
MD
LG