Доступність посилання

ТОП новини

СБУ передає до США докази російської збройної агресії – Лубківський


Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що спеціальний представник голови СБУ передав партнерам зі США докази російської збройної агресії, зібрані бійцями антитерористичної операції.

Про це спецпредставник доповів Валентинові Наливайченку з Вашингтона, написав радник у фейсбуці.

«Мова йде про матеріали, що підтверджують вчинення злочинів проти людяності на нашій землі і які стануть предметом аналізу з боку сенаторів і конгресменів США. Зібрані матеріали можуть лягти в основу доказової бази для притягнення агресора до кримінальної відповідальності», – додав Лубківський.

Планувалося, що Наливайченко мав сам прибути до США, щоб передати ці докази, але не зміг вилетіти, як написав раніше Лубківський, через отриману повістку від слідчого Генеральної прокуратури на допит. Це пов'язано із заявою голови СБУ про причетність колишніх керівників Генпрокуратури до нафтобази в Київській області, де вже тиждень триває пожежа.

В Україні, як і на Заході, говорять про достатню кількість доказів прямої участі Росії у війні проти України на Донбасі – і наданням сепаратистам озброєнь і живої сили у вигляді «добровольців», і забезпеченням їх військовим навчанням і професійним російським командуванням, і безпосередньою участю в бойових діях підрозділів Збройних сил Росії. Москва, попри всі докази, заявляє, що все це неправда, за винятком того, що на Донбасі дійсно є деякі «добровольці» з Росії.

XS
SM
MD
LG