Доступність посилання

ТОП новини

Число жертв повені у столиці Грузії зростає до 15


Після повені у Тбілісі, фото 15 червня 2015 року
Після повені у Тбілісі, фото 15 червня 2015 року

Грузинські засоби інформації повідомляють, що число жертв повені, яка завдала значної шкоди столиці Грузії Тбілісі, зросло до 15 людей.

За цими повідомленнями, в одному з парків, який потерпів від повені, знайшли тіла ще двох чоловіків, один із них був в однострої рятівника.

Також досі не відома доля приблизно десяти людей.

Прем’єр-міністр Іраклі Гарібашвілі тим часом повідомив, що хижих звірів, які повтікали зі зруйнованого повінню зоопарку, на вулицях міста вже немає.

У понеділок, 15 червня, у Грузії день жалоби за загиблими внаслідок повені, що також завдала значних шкод Тбілісі в ніч на неділю, 14 червня.

Через сильні зливи, що почалися в суботу, 13 червня, і зсуви ґрунту різко піднявся рівень води в річці Вере, яка тече через частину Тбілісі, зокрема, і в центрі міста. Серед завданих повінню шкод – сильні руйнування тбіліського зоопарку.

За попередніми оцінками міністра фінансів Грузії Нодара Хадурі, втрати через стихію становлять близько 40 мільйонів ларі, або ж майже 18 мільйонів доларів США.

Низка країн, а також Європейський союз заявили, що готові надати Грузії допомогу в подоланні наслідків. Як сказав у відповідь Гарібашвілі, країна здатна впоратися з цим сама, але може потребувати зовнішньої фінансової допомоги.

В МЗС України повідомили, що серед загиблих та потерпілих від повені у Тбілісі громадян України немає.

XS
SM
MD
LG