Доступність посилання

ТОП новини

«Друзі Путіна» в Європарламенті створили свою політичну групу


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Крайні праві європейські політики на чолі з французьким «Національним фронтом» створили свою фракцію в Європарламенті. Про це заявила лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен, відома своїми євроскептичними, антимігрантськими та прокремлівськими поглядами.

Вона повідомила, що зібрала достатньо підтримки з боку інших партій в Європарламенті, що дало їй можливість сформувати свою політичну групу. Головні цілі, які вона мають на меті, – спротив європейській інтеграції, боротьба з міграцією.

Нова політична група названа «Європа націй і свобод».

«Вона становитиме політичний силовий удар, який сягатиме далеко далі від того, що ми могли мати раніше», – сказала Ле Пен журналістам у Брюсселі.

Сформувавши цю групу, «Національний фронт» отримає більше часу для виступів у ході пленарних засідань Європарламенту, матиме більше персоналу. Партія також отримає більше можливостей, щоб висувати своїх членів до парламентських комітетів.

До фракції Марін Ле Пен приєдналися депутати Європарламенту Герт Вілдерс і Марсель де Грааф із Нідерландів, відомі своїми антиісламськими позиціями, а також євроскептики Гаральд Вілімскі з Австрії та Дженіс Аткінсон із Великобританії.

Відомо, що партія «Національний фронт» підтримує тісні зв’язки із Кремлем, зокрема, її лідери неодноразово відвідували Москву та відстоюють пропутінську політику, зокрема, щодо анексії Криму та війни на сході України. Раніше повідомлялося про надання Росією «Національному фронтові» істотного фінансування для проведення виборчої кампанії.

Спроба сформувати свою парламентську групу одразу після виборів до Європарламенту рік тому для Марін Ле Пен завершилася невдало: ультранаціоналістам не вдалося зібрати 25 депутатів-євроскептиків із семи різних держав ЄС. Це позбавило їх додаткового впливу в ухваленні рішень, не дало можливості мати свій офіс у Європарламенті та не дало доступу до додаткових субсидій.

XS
SM
MD
LG