Доступність посилання

ТОП новини

За депутата Мельничука внесли 365 тисяч гривень застави – адвокат


Сергій Мельничук
Сергій Мельничук

За депутата та екс-командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука внесли заставу в розмірі 365 тисяч гривень. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив адвокат парламентаря Ігор Мельник.

За його словами, гроші дали адвокати і помічники.

Окрім того, додає адвокат, волонтеризбирали пожертвування у пересічних українців на майдані Незалежності.

«Зібрали цю суму, 365 тисяч гривень, і в п’ятницю внесли цю заставу на рахунок Печерського суду. Там чи 40, чи трошки більше квитанцій», – говорить адвокат.

Ігор Мельник зауважує, що для захисту надалі найголовніше – «уникнути фальсифікацій»:

«Тому що там, де комбат присікав злочинні дії, тепер виходить, що він став розбійником. Тобто він перешкоджав винести інформаційні дані про бійців батальйону, перешкоджав винести речі, ноутбуки – тепер кажуть, що це був розбій», – говорить Мельник.

Адвокат також додає, що надалі рішення суду про обрання запобіжного заходу для Мельничука оскаржуватимуть – апеляцію вже подали. Мельник додає, що рішення суду, на його думку, є незаконним та не дає парламентарю «спілкуватись із виборцями та пересуватись».

11 червня суд обрав як запобіжний захід для Мельничука заставу на суму у 300 мінімальних зарплат, що становить 365 тисяч 400 гривень.
Тоді адвокат Сергія Мельничука Ігор Мельник наголосив, що сума застави завелика для його підзахисного. За його словами, така сума є необґрунтованою.

3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG