Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську завершилися засідання робочих підгруп щодо Донбасу – МЗС Білорусі


У Мінську завершилися засідання трьох робочих підгруп щодо врегулювання ситуації на Донбасі, повідомив речник МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

Після цього має зібратися тристороння контактна група за участю Гайді Тальявіні (ОБСЄ), Леоніда Кучми (Україна), Азамата Кульмухаметова (Росія), а також представників угруповань «ЛНР» та «ДНР», проте наразі зустріч ще не почалася.

З усіма членами контактної групи (Тальявіні, Кучмою, Кульмухаметовим) сьогодні зустрівся міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

За інформацією прес-служби МЗС Білорусі, обговорювалися «окремі організаційні, технічні питання роботи контактної групи і функціонуючих в її рамках підгруп».

Незважаючи на свою заяву про відставку з посади спецпредставника ОБСЄ у контактній групі, Тальявіні прибула до Мінська на засідання контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, оскільки її наступника наразі ще не призначили.

Раніше повідомлялось, що спецпредставник голови ОБСЄ в Україні, посол Гайді Тальявіні «не виконуватиме далі свого мандату».

Гайді Тальявіні призначили спеціальним представником голови ОБСЄ в Україні рік тому. У січні 2015 року новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич продовжив її мандат. Вона представляла ОБСЄ на переговорах у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Останнє засідання контактної групи, заплановане 2 червня, перенесли. Натомість у Мінську відбулося засідання чотирьох робочих підгруп з політичних, економічних, гуманітарних питань та проблем безпеки.

XS
SM
MD
LG