Доступність посилання

ТОП новини

Україна приєдналася до конвенції про захист осіб від насильницьких зникнень


Депутати Верховної Ради підтримали приєднання України до Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень. За це проголосували 265 депутатів за необхідних 226.

«Приєднання України до цієї конвенції відповідає інтересам нашої держави і зумовлене необхідністю покращення забезпечення прав і свобод людини, удосконалення правових механізмів з подолання проблеми насильницьких зникнень», – доповіла голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

Міжнародна конвенція про захист усіх осіб від насильницьких зникнень – конвенція ООН, ухвалена в 2006 році, набула чинності 23 грудня 2010 року, через 30 днів після того, як число країн-учасниць досягло 20. Сьогодні її ратифікували 94 держави, для 46 із них конвенція набрала чинності.

У статті 1 цієї конвенції йдеться про те, що «жодні виключні обставини, якими б вони не були, чи то стан війни або загроза війни, внутрішня політична нестабільність чи інший надзвичайний стан, не можуть слугувати виправданням насильницького зникнення».

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що понад 30 українців перебувають під вартою в Росії, і понад 400 заручників утримують у полоні бойовики на Донбасі.

XS
SM
MD
LG