Доступність посилання

ТОП новини

«Міністр»: оздоровниці Криму заповнені на третину


Алушта, 1 червня, 2015 року
Алушта, 1 червня, 2015 року

З початку середня заповнюваність оздоровниць у Криму склала 30–35%, заявив «міністр курортів і туризму російського уряду Криму» Сергій Стрельбицький, повідомляє сайт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Пасажиропотік сьогодні трохи зменшився, торік працювала і залізниця, і була велика кількість біженців, але, тим не менше, кількість відпочивальників зросла на 5,3%», – сказав «міністр».

За його словами, є певний дисбаланс – деякі туроб’єкти показують півроку завантаження на рівні 100%, але є й такі, де заповнюваність не більше за 7–10%.

«Якщо взяти в середньому, то заповнюваність за півроку становить 30–35%. Це непоганий показник», – вважає Стрельбицький.

Він зазначає, що диспропорція пояснюється значним перекосом туристичного потоку по регіонах півострова. Згідно з його даними, 53% відпочивальників вибрали Ялту, 13% – Алушту, 10% – Євпаторію, 8% – Саки, 5% – Феодосію.

Курортний сезон в Криму стартував 1 травня. Прогнозний показник місцевої влади числа відпочивальників на 2015 рік становить 4,3 мільйона туристів – на 15% більше, ніж у 2014 році.

Раніше «віце-спікер кримського парламенту» Костянтин Бахарєв звинуватив Київ у спробах зірвати курортний сезон у Криму шляхом введення нових правил перетину адміністративного кордону півострова з материковою Україною.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголошений тимчасово окупованою територією.

XS
SM
MD
LG