Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар Ган їде до України з підтримкою – Єврокомісія


Йоганнес Ган, архівне фото
Йоганнес Ган, архівне фото

Європейська комісія повідомляє, що комісар ЄС із питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Євросоюзу Йоганнес Ган відвідає Україну в четвер і п’ятницю, 18 і 19 червня.

За повідомленням, він має зустрітися з президентом Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, міністром економіки Айварасом Абромавичусом і головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

У перебігу візиту, серед іншого, Ган і Абромавичус підпишуть угоду про підтримку малого й середнього підприємництва на суму в 55 мільйонів євро, мовиться в повідомленні.

Напередодні візиту, як мовиться у прес-релізі, Ган заявив: «Наша допомога має на меті підтримати не лише реформи, а й відновлення регіонів, найбільше потерпілих від конфлікту. Надання ще одного ґранту допоможе отримати кошти від фінансових інституцій, і в результаті Україна може розраховувати на отримання близько 1 мільярда євро додаткової допомоги для малого й середнього бізнесу по всій Україні, щоб вони змогли скористатися з можливостей глибокої і всеохопної зони вільної торгівлі з ЄС, яка почне діяти в повному обсязі з початку наступного року».

Крім того, в перебігу візиту Йоганнес Ган має відвідати Харків і там зустрітися з представниками громадянського суспільства й відвідати три проекти ЄС.

Це буде його четвертий візит до України на нинішній посаді.

XS
SM
MD
LG