Доступність посилання

ТОП новини

Арешт активів Росії в Бельгії не пов’язаний із постановою ЄСПЛ у справі «ЮКОСа» – речник


Рішення Бельгії про арешт державних активів Росії прямо не пов’язані з постановою Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі компанії «ЮКОС». Про це Радіо Свобода повідомив речник генерального секретаря Ради Європи Даніель Гольтґен.

«Виконання рішення суду у справі «ЮКОСа» досі обговорюється комітетом міністрів Ради Європи з участю всіх держав-членів, у тому числі і Росії, і це обговорення не закрите», – мовиться в повідомленні речника.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що у Бельгії заарештовані державні активи Росії за позовом компанії «ЮКОС Юніверсал Лімітед».

За цими повідомленнями, російські установи в Бельгії, за винятком дипломатичних представництв, отримали 17 червня документ судових виконавців про накладення арешту на державне майно Росії, що перебуває в їхньому розпорядженні, а також на їхні борги російській державі.

У документі зазначено, що арешт відбувається на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 року за позовом компанії «ЮКОС Юніверсал Лімітед». Зазначена сума позову понад 1,6 мільярда євро.

17 червня міністерство юстиції Росії заявило, що рішення про арешт активів Росії в Бельгії може бути оскаржене.

XS
SM
MD
LG