Доступність посилання

ТОП новини

ООН: у світі майже 60 мільйонів біженців


Агентство ООН у справах біженців повідомляє, що кількість людей, які були змушені залишити свої домівки через війни, конфлікти і переслідування, різко зросла і продовжує збільшуватися. Як мовиться в звіті агенції, на кінець 2014 року біженців у світі було 59,5 мільйона, порівняно з 51,2 мільйона у попередній рік і 37,5 – десять років тому.

Більше ніж половину біженців у світі складають діти, заявляють автори звіту.

«Жахливо, що з одного боку є все більше непокараності для тих, хто починає конфлікти, а з іншого – складається враження про повну нездатність міжнародної спільноти спільно працювати для припинення воєн і збереження миру», – заявив верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Ґутерріш.

За даними агенції ООН, за останні п’ять років у світі виникли чи загострилися щонайменше 15 конфліктів: вісім в Африці, три на Близькому Сході, три в Азії і один в Європі – на території України. Ці конфлікти не були подолані і продовжують призводити до зростання числа біженців, наголошують в ООН.

Найбільше біженців і внутрішньо переміщених осіб, за даними звіту, у Сирії – 3,88 мільйона і 7,6 мільйона відповідно станом на кінець минулого року.

XS
SM
MD
LG