Доступність посилання

ТОП новини

Греція та Росія домовилися про продовження «Турецького потоку»


У грудні 2012 року в російській Анапі відбулися урочистості з нагоди початку будівництва газопроводу «Південний потік»
У грудні 2012 року в російській Анапі відбулися урочистості з нагоди початку будівництва газопроводу «Південний потік»

Греція та Росія підписали меморандум про продовження газопроводу «Турецький потік» до Європи через грецьку територію. Міністр енергетики Росії Олександр Новак та його грецький колега Панайотіс Лафазаніс підписали цей документ 19 червня під час економічного форуму в Санкт-Петербурзі.

Лафазаніс наголосив, що будівництво фінансуватиме російський державний банк розвитку «Внєшекономбанк» (ВЕБ). Грецький міністр додав, що його країна потребує підтримки з огляду на боргову кризу, а співпраця з Росією не спрямована проти інших країн чи Європи в цілому.

Президент Росії Володимир Путін раніше заявив, що газопровід дозволить Греції заробити сотні мільйонів доларів за рахунок транзитних платежів.

«Турецький потік» – новий російський проект, який має на меті, серед іншого, відкрити шлях транспортування газу до Європи в обхід України. Така ідея у російського керівництва виникла після відмови від схожого попереднього проекту, що мав назву «Південний потік». На цей момент Росія має з Туреччиною лише попередні домовленості щодо нового газогону.

XS
SM
MD
LG