Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив будувати «Сонячну Рів’єру» у Києві попри порушення – «Схеми»


Київський апеляційний господарський суд скасував заборону на проведення будівельних робіт між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом у Дніпровському районі Києва. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 червня.

Як повідомляє програма Радіо Свобода і «Першого суспільного» телеканалу «Схеми», таким чином колегія суддів на чолі з головою Анатолієм Майданевичем дозволила зведення житлового комплексу «Сонячна Рів’єра», яке розпочалося, незважаючи на численні порушення під час землевідведення та отримання дозволів забудовниками.

У квітні цей же суд видав ухвалу зупинити будівництво через протести місцевих жителів Микільської слобідки, які через цю масштабну забудову втрачають єдину зону відпочинку в мікрорайоні.

Новою ухвалою суд постановив «скасувати вжиті ухвалою Київського апеляційного господарського суду віл 29.04.2015 у справі № 910/28878/14 заходи забезпечення позову у вигляді заборони товариству з обмеженою відповідальністю «Терра Капітал» та будь-яким іншим особам вчиняти дії щодо проведення будівельних та вишукувальних робіт щодо будівництва об'єкту житлово-офісного комплексу» на цій території».

Журналісти програми «Першого суспільного» телеканалу та Радіо Свобода «Схеми» встановили, що до будівництва причетні бізнесмен Вагіф Алієв, син його бізнес-партнера Дмитро Капивин, депутат Київради Вадим Столар.

Крім того, «Схеми» встановили, що до забудови також причетний бізнесмен Сергій Веселов, який займає 57-у сходинку у рейтингу найбагатших українців за версією «Форбс Україна». Всі ці бізнесмени мають дружні відносини з мером Віталієм Кличком.

«Так, я вже три рази туди приїздив з представниками забудовника», – сказав Веселов «Схемам». На пряме запитання, який він має стосунок до будівництва житлового комплексу «Сонячна Рів’єра» і чи це його проект, Сергій Веселов відповідати відмовився.

XS
SM
MD
LG