Доступність посилання

ТОП новини

Україна ініціюватиме створення нових «списків Магнітського» – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що для звільнення всіх українських політичних в’язнів, яких незаконно утримують у Росії, Київ ініціюватиме створення нових «списків Магнітського».

«Всі ті, хто їх тримає, обов’язково будуть покарані Господом, але ми не будемо цього чекати і працюватимемо над тим, щоб всі ми і весь цивілізований світ їх звільняли. Світ звільнив Ходорковського, склав «список Магнітського». Ми зробимо так, щоб з’явилися нові списки», – сказав Клімкін пізно ввечері у п’ятницю, після завершення концерту «Нічні серенади», присвяченого підтримці українських в'язнів в Російській Федерації.

«Список Магнітського» – закон, названий так на згадку про померлого у московському СІЗО аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, був ухвалений конгресом США наприкінці 2012 року. Він передбачає візові й економічні санкції щодо росіян, причетних, на думку американських парламентарів, до порушень прав людини.

За даними правозахисників, у Росії наразі незаконно утримують понад десять громадян України. Найстаршому політв’язневі Юрію Солошенкові 73 роки.

XS
SM
MD
LG