Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донецько-Авдіївському напрямку фіксується щоденне зростання обстрілів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявляють, що найскладнішою ситуація залишається на Донецько-Авдіївському напрямку, на цій ділянці протягом останнього тижня СЦКК фіксує щоденне зростання обстрілів.

«Так, 16 червня по позиціям ЗСУ бойовики гатили 28 разів, 17 червня – 37, 18 червня – 41, 19 червня – 45, 20 червня – 53. На інших напрямках ситуація залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Бойовики не гребують забороненим важким озброєнням», – йдеться у повідомленні штабу АТО.

За даними спостерігачів, 18 червня зафіксовано обстріл бойовиками території 29 блокпосту з ракетної системи залпового вогню БМ-21 «Град», на місці події зафіксовано 10 воронок від розривів, а також знайдені характерні уламки та вражаючі елементи 122-міліметрових реактивних снарядів.

21 червня обстріли на 29-му блокпосту не фіксувалися, зазначають спостерігачі.

Інші учасники спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню на Донбасі ці заяви українських спостерігачів не коментували.

Раніше у штабі АТО заявили, що впродовж тижня сепаратисти здійснили 565 обстрілів по позиціях українських військових та населених пунктах, у порівнянні з травнем це свідчить про помітне загострення ситуації на Донбасі.

18 червня спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків
заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою і непрогнозованою, залишається загроза інтенсифікації вогню. Спостерігачі ОБСЄ також заявляють про порушення режиму припинення вогню на Донбасі обома сторонами конфлікту.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG