Доступність посилання

ТОП новини

США і НАТО готові, що напруження з Росією може не зникнути і після Путіна – голова Пентагону


Міністр оборони США Аштон Картер
Міністр оборони США Аштон Картер

Сполучені Штати та союзники по НАТО готуються до тривалого військового напруження з Росією, оскільки зміни в цій країні можуть не відбутися як при президентові Володимиру Путіну, так і після його правління. Про це заявив глава Пентагону, міністр оборони США Аштон Картер у розмові на борту літака із журналістами, які супроводжують його в тижневій поїздці (22–26 червня) до Європи, передає Reuters.

«Росія може не змінитися при Володимирі Путіні, або навіть і після нього», – сказав Картер.

На запитання про можливу зміну політичного курсу Кремля Картер відповів: «я не можу бути впевнений у цьому».

Втручання Росії в Україну поставило перед союзниками НАТО в Східній Європі нові виклики і спонукало здійснити ряд військових кроків з боку альянсу, зокрема створення сил швидкого реагування НАТО, зауважив Картер.

«Я, очевидно, не можу пояснити вам, чому він (Путін – ред.) обрав таку позицію, але це не правильна поведінка, на мій погляд», – сказав міністр оборони США.

Глава Пентагону першою зупинкою в маршруті свого європейського турне обрав Німеччину, де сьогодні зустрінеться з міністрами оборони Німеччини, Нідерландів та Норвегії. Також у його планах відвідини Естонії (зустріч з мінстрами оборони країн Балтії) та Бельгії (засідання мінстрів оборони країн НАТО). Теми перемов – російська агресія на сході України та в Криму, боротьба з бойовиками угруповання «Ісламська держава» та напруженість в Іраку.

XS
SM
MD
LG