Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули двоє військових, 3 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військових, 3 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на маріупольському напрямку ситуація залишається напруженою.

«Активні бойові дії велися поблизу Широкина та Бердянського. Бойовики активно використовують 122-міліметрову артилерію, також працюють ворожі снайпери. На донецькому напрямку, зокрема в районі аеропорту, бойові дії ведуться практично цілодобово. Противник стягнув у Донецьк і активно застосовує важке озброєння, зокрема танки та великокаліберні гармати», – зазначає Лисенко.

За даними речника АТО, на луганському напрямку сепаратисти зосередили атаки на контрольовану Україною ділянку правого берега Сіверського Донця в районі Бахмутської траси – від Новотошківського до Сокільників.

Сьогодні бойовики ще не повідомляли про оперативну ситуацію на територію, яку вони контролюють. Учора сайти сепаратистів звинувачували Збройні сили України в обстрілах Донецька 21 червня. За словами бойовиків, у результаті цих обстрілів поранені двоє цивільних, одна людина загинула.

18 червня спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків
заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі залишається напруженою і непрогнозованою, залишається загроза інтенсифікації вогню. Спостерігачі ОБСЄ також заявляють про порушення режиму припинення вогню на Донбасі обома сторонами конфлікту.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG