Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: доказів присутності російських військ на Сході нема, Київ має домовлятися з Донбасом


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Віктор Янукович, що був президентом України у 2010-2014 роках і втратив звання президента за законом від 18 червня 2015 року, заявляє про те, що не володіє доказами присутності російських військ на Донбасі, але знає про велику кількість добровольців, які там воюють. Про це Янукович заявив в інтерв’ю ВВС.

За його словами, для досягнення миру на сході України, влада у Києві, яку Янукович вважає незаконною, має сісти за стіл переговорів з «представниками Донбасу».

«Якщо Київ хоче, щоб Донбас залишився в Україні, а я за це, я за те, щоб Донбас залишився в Україні, то потрібно сідати за стіл переговорів, зробити все, що завгодно, досягти компромісу, домовитися, і почати виконувати Мінські угоди», – додав Янукович.

Він заявив також, що запуск переговорного процесу про мир на Донбасі є заслугою Росії.

«Заслуга Росії в тому, що відбулися Мінські угоди. Це дуже важливо. І сьогодні Європа, Сполучені Штати Америки, які безпосередньо впливають на Київ, повинні змусити Київ сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу і виконати Мінські угоди», – сказав Янукович.

Віктор Янукович втік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і невдовзі остаточно залишив Україну. У той же день Верховна Рада визнала його таким, що самоусунувся від виконання своїх обов’язків, і призначила в.о. президента Олександра Турчинова. Разом з тим, Янукович у своїх заявах продовжував говорити, що є легітимним президентом України, оскільки в країні, за його словами, відбулося військове захоплення влади.

Віктор Янукович – фігурант кількох кримінальних справ, його розшукує Інтерпол, хоча відомо, що перебуває він на території Росії.

XS
SM
MD
LG