Доступність посилання

ТОП новини

З 23 червня при першій подачі заявки на отримання шенгенської візи потрібні відбитки пальців – МЗС


©Shutterstock
©Shutterstock

З 23 червня 2015 року в Україні починає функціонувати Візова інформаційна система ЄС, яка вимагає при першій подачі заявок на отримання шенгенських віз відбитки пальців та відцифровані фото заявника. Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

«Система розгортається одночасно в усіх країнах «Східного партнерства», що стануть 17-м регіоном, в якому почне діяти ВІС. Розгортання ВІС передбачає, що при подачі заявок на отримання шенгенських віз відбуватиметься зняття відцифрованих відбитків пальців та відцифрованих фотографій», – мовиться в повідомленні.

У МЗС запевняють, що шенгенські візи, отримані до запуску Візової інформаційної системи ЄС, залишатимуться дійсними до вказаного в них терміну.

Протягом п’яти років (59 місяців), починаючи з дати подання заявки, при повторних зверненнях на отримання шенгенських віз зняття біометричних даних не відбуватиметься, пояснили в МЗС.

Президент Петро Порошенко доручив до 17 серпня підготувати оновлений звіт про виконання рекомендацій Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму ЄС.

У Євросоюзі ж заявляють, що будуть готові в майбутньому надати Україні безвізовий режим для короткотермінових поїздок (без права працевлаштування) до країн «шенгенської зони» в тому разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року. Попередній такий звіт, оприлюднений у середині травня, зазначав, що Україна ще не виконала всіх необхідних умов.

XS
SM
MD
LG