Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, 12 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, 12 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку бойові дії в районі аеропорту тривають цілодобово.

«Вчора бойовики активно застосовували танки, перш за все у Пісках та Опитному. Також зафіксовано ворожі обстріли населених пунктів, що перебувають на значній відстані від лінії зіткнення, зокрема село Яснобродівка, та скло Первомайське Ясинуватського району. Ці обстріли велися зі 122-мілімсетрових гармат, оскільки вести прицільний вогонь із менш потужного озброєння на таку відстань неможливо. На околицях Горлівки противник не припиняє обстрілів та спроб просування у районі сіл», – зазначив Лисенко.

На маріупольському напрямку вчора було затишшя, проте на луганському напрямку бойовики активізували бойові дії по всій лінії зіткнення, додав речник АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України в порушенні режиму припинення вогню, зокрема, заявляють, що в результаті обстрілу в Куйбишевському районі Донецька загинула одна людина.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG