Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва оскаржує можливість застосування застави щодо підозрюваного у вбивстві Бузини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду Києва щодо можливості застосування застави щодо Дениса Поліщука, якого підозрюють у вбивстві публіциста Олеся Бузини. Про це Радіо Свобода повідомили упрес-службі столичної прокуратури.

«Прокуратура вже подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського суду у тій частині щодо можливості внесення застави. Тобто якщо скаргу суд задовольнить, то до підозрюваного застосовуватиметься запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – повідомили у прокуратурі.

Запобіжний захід у вигляді застави під час вирішення питання про застосування тримання під вартою не може бути обраний щодо злочину, який спричинив загибель людини.

18 червня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Дениса Поліщука та Андрія Медведька, яких підозрюють у вбивстві Олеся Бузини.

Для Поліщука визначений термін арешту – 60 днів з можливістю винесення застави на суму близько 5 мільйонів гривень. Сьогодні його звільнили з-під варти, він вніс заставу.

Дениса Поліщука та Андрія Медведька підозрюють у безпосередньому виконанні вбивства. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази їхньої участі в цьому злочині. Міністр також повідомляв, що цього ж дня затримали і третю людину, яку підозрюють у причетності до організації вбивства.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив.

XS
SM
MD
LG