Доступність посилання

ТОП новини

Урядовець закликає міністра екології самостійно піти у відставку


Міністр молоді та спорту Ігор Жданов
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав свого колегу, міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка самостійно ухвалити рішення про відставку.

«Ігор Шевченко публічно визнав, що як міністр скористався літаком одного із олігархів у приватних цілях. У будь-якій країні Європейського союзу це би одразу призвело до відставки такого високопосадовця. І я особисто закликаю Ігоря Шевченка саме до такого мужнього та відповідального кроку», – написав Жданов у Facebook.

«Тут навіть не питання можливої корупції. Цього вчинку вимагають європейські політичні традиції та стандарти політичної культури і моралі? до яких ми прагнемо. Це ті цінності за які ми всі стояли на Майдані», – додав міністр молоді та спорту.

Ігор Шевченко наразі не відреагував на пропозицію свого колеги. Три години тому на своїй сторінці у Facebook він привітав державних службовців із професійним святом, яке вони відзначають сьогодні.

22 червня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради з пропозицією звільнити міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка.

Сам Шевченко того ж дня звернувся до генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням терміново перевірити звинувачення, які лунають на його адресу від деяких народних депутатів.

Минулого тижня лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що під час пожежі біля Василькова міністр екології був у відпустці в Ніцці та Монако. Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко підтверджує, що летів із Ніцци літаком народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка, проте не вбачає в цьому корупції.

XS
SM
MD
LG