Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про напруженість біля донецького аеропорту і спокій у Широкині в понеділок


Представники ОБСЄ і Червоного хреста в донецькому аеропорті, архівне фото
Представники ОБСЄ і Червоного хреста в донецькому аеропорті, архівне фото

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні в понеділок, 22 червня, спостерігала напружені перестрілки біля донецького аеропорту.

За повідомленням, спостерігачі ОБСЄ того дня зафіксували в Донецьку від 9-ї до 17-ї години 362 вибухи від вогню з гармат і мінометів, а також залпи з автоматичних гранатометів, важких кулеметів і стрілецької зброї в різних напрямках від залізничного вокзалу, де розташований спостережний пункт. Також вони спостерегли 26 залпів із зенітних установок.

Тим часом в іншій гарячій точці, біля села Широкина під Маріуполем, між 6:30 і 13:50 того дня було спокійно, порушень режиму припинення вогню не було. Вже під вечір безпілотник спостерігачів дав можливість побачити, що в Широкині горять деякі будинки.

Про спостережені порушення припинення вогню місія ОБСЄ повідомила і з Луганщини.

У штабі Спільного центру контролю і координації в місті Соледарі українські і російські військові подали спостерігачам дані з журналів спостережень. При цьому українці зафіксували того дня 95 порушень припинення вогню, з яких, за їхніми даними, 10 вчинили українські війська і 85 сили сепаратистів. Росіяни, зі свого боку, заявили про 158 порушень, із яких 82 приписали українським військам і 76 сепаратистам.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України ще з 15 лютого теоретично діє режим припинення вогню. Але порушення стаються постійно, обидві сторони звинувачують противника у провокаціях.

XS
SM
MD
LG