Доступність посилання

ТОП новини

У Єревані демонстрантів знову не пускають до президентського палацу


Демонстранти в Єревані знову йдуть на президентський палац
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Демонстранти в Єревані знову йдуть на президентський палац

У столиці Вірменії Єревані поліція знову заблокувала рух кількатисячної колони демонстрантів проти підвищення цін на електроенергію на шляху до президентського палацу.

Так само, як це було попереднього дня, в понеділок, 22 червня, у відповідь демонстранти перекрили проспект Баграмяна, що веде до палацу, винісши на нього великі сміттєві баки.

Нинішню демонстрацію, як і попередню, поліція називає незаконною.

Водночас заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян повідомив, що всіх затриманих уранці при розгоні попередньої демонстрації відпустили, проти них не стали порушувати кримінальні справи.

(Пряма трансляція Радіо Азатутюн – вірменської служби Радіо Свобода)

Крім того, про демонстрацію на підтримку мітингувальників у Єревані і на знак протесту проти підвищення цін на електроенергію повідомляють також із другого за величиною міста Вірменії Ґюмрі, відомого розташованою там російською військовою базою. Там на центральній площі мітингує кількасот людей.

Рано-вранці поліція розігнала в Єревані попередній протест, що тривав із понеділка. При цьому були затримані 237 людей, також повідомляють про 18 чи 25, за різними даними, потерпілих. Серед тих, кого побила й затримувала поліція, були й журналісти, зокрема, кореспонденти Радіо Свобода.

Учасники протестів вимагають від президента Сержа Сарґсяна заблокувати рішення регуляторної комісії, що передбачає підвищення майже на 17 відсотків і так високих цін на електроенергію – з нинішніх 42 драмів (на сьогодні приблизно 1 гривня 92 копійки) до 49 драмів (2 гривні 24 копійки) за кіловат-годину. Такого підвищення, вже третього за останні три роки, домоглася вірменська електроенергетична компанія-монополіст, що належить власникам із Росії.

XS
SM
MD
LG