Доступність посилання

ТОП новини

Військові вручають повістки до армії депутатам-регіоналам у Харкові


Навчання на загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ Збройних сил України на Житомирщині
Навчання на загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ Збройних сил України на Житомирщині

Під час сесії Харківської міськради представники обласного військкомату прийшли до депутатів із повістками. На засіданні були озвучені 11 прізвищ депутатів, які мають з’явитися до військкоматів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, двом народним обранцям повістки вдалося вручити одразу – це очільник місцевого осередку організації Віктора Медведчука «Український вибір» Андрій Лесик та депутат Олексій Липчанський.

Решта або були відсутні, або відмовилися отримувати повістки під час сесії, тому представники військкомату залишаються біля сесійної зали, щоб вручити документ після завершення засідання.

«Вручали повістки тим, хто не має права на відстрочку, не має броні і за станом здоров’я може проходити військову службу. Це їхнє робоче місце, а тому ми маємо право прийти і вручити повістки на законних підставах», – сказав помічник обласного військового комісара з правової роботи Володимир Новіков.

Усі депутати, прізвища яких пролунали, є членами фракції Партії регіонів. Новіков закликав не шукати в цьому підтексту: за його словами, з повістками прийшли до всіх військовозобов’язаних депутатів незалежно від їхньої політичної належності.

На запитання Радіо Свобода, чи відбуватиметься така ж акція в Харківській обласній раді, Новіков відповідати відмовився.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, який головує на засіданні, врученню повісток перешкод не чинив, але зауважив, що вважає це «черговим шоу, подібним до тих, які влаштовує Арсен Аваков у Кабміні».

XS
SM
MD
LG