Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: на Одеській митниці відбудеться експеримент


©Shutterstock
©Shutterstock

Найбільш корумповані митниці України першими перейдуть під управління іноземців, а на Одеській митниці відбудеться експеримент. Про це 24 червня заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, відвідуючи Державну фіскальну службу (ДФС).

«До сьогоднішнього дня основні схеми на митниці збережені. А це мільярдні втрати. Це повна демотивація для тих, хто хоче працювати вбілу», – відзначив прем’єр.

Як повідомив у Twitter міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус, в Одесі відбудеться експеримент – «усі доходи, вищі за планові, в Одеському підрозділі ДФС прем’єр-міністр запропонував ділити так: 50% – до держбюджету, 50% – місту на його потреби».

Також очільник уряду вирішив передати Державну фіскальну службу в підпорядкування Міністерству фінансів, яке очолює Наталія Яресько. Яценюк дав три місяці цій службі на реформи, «щоб платники податків відчули нову якісну податкову культуру, яка буде запроваджена керівництвом ДФС».

Вперше публічно про плани уряду передати управління митницями на аутсорсинг іноземним компаніям Айварас Абромавичус повідомив 23 червня на колегії очолюваного ним міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

XS
SM
MD
LG