Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: нова процедура оформлення шенгенських віз не залежить від біометричного паспорта


©Shutterstock
©Shutterstock

Нова процедура оформлення шенгенських віз не залежить від наявності біометричного паспорта, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

«Процедура сканування відбитків пальців при оформленні шенгенської візи незалежна від оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон і навіть не залежить від наявності такого документа. Державна міграційна служба України не здійснює передачу персональних даних українських громадян іноземним державам», – йдеться у повідомлені.

У Кабміні також нагадують, що закордонні паспорти, видані до початку оформлення біометричних документів, будуть чинними до завершення строку їхньої дії.

В уряді наголошують, що незалежно від того, паспорт якого типу має громадянин (з електронним чіпом або без нього), процедуру сканування відбитків пальців при оформленні шенгенських віз необхідно проходити всім громадянам.

З 23 червня 2015 року в Україні почала працювати Візова інформаційна система ЄС, яка вимагає при першій подачі заявок на отримання шенгенських віз відбитки пальців та відцифровані фото заявника.

XS
SM
MD
LG