Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готує протидію російській пропаганді – документ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський союз планує протидіяти російській пропаганді, мовиться у проекті стратегічного плану дій, із яким ознайомилося Радіо Свобода.

Протистояти пропаганді з Росії пропонується, серед іншого, шляхом посилення підтримки незалежних засобів інформації у країнах-учасниках програми «Східне партнерство», а також привертання в цих країнах уваги до дезінформації з боку «зовнішніх сил», мовиться в документі.

Крім того, проект, який підготувала Європейська служба зовнішніх дій, також закликає активніше пояснювати людям у цих країнах – Україні, Грузії, Молдові, Білорусі, Вірменії й Азербайджані, – що підтримувані Євросоюзом реформи з часом поліпшать їхнє життя.

Документ підготували до саміту ЄС, що запланований на четвер і п’ятницю, 25 і 26 червня. Його мета – розробити спільну стратегію протистояння російській пропаганді, яка останнім часом заполонила і країни на схід від Євросоюзу, і країни-члени ЄС.

Росія через свої канали іномовлення, зокрема, телеканал RT, що працює кількома світовими мовами, з часів окупації Криму й агресії на сході України різко активізувала нав’язування позиції Кремля глядачам, слухачам і читачам в інших країнах світу. У низці країн на це вже відреагували – накладенням штрафів на пропагандистські прокремлівські засоби інформації чи й скасуванням їхніх ліцензій.

XS
SM
MD
LG