Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» вітає клятву у вірності ісламістів Північного Кавказу в Росії


Як вважають, на цьому відеокадрі – сам Абу Бакр аль-Багдаді під час свого першого публічного виступу в Мосулі в Іраку влітку 2014 року
Як вважають, на цьому відеокадрі – сам Абу Бакр аль-Багдаді під час свого першого публічного виступу в Мосулі в Іраку влітку 2014 року

Екстремістське ісламістське угруповання «Ісламська держава» привітало заяву від імені збройних ісламістів із російського Північного Кавказу, що вони клянуться у вірності ватажкові цього угруповання.

Як заявив його речник Абу Мухаммад аль-Аднані, сам ватажок Абу Бакр аль-Багдаді приймає їхню клятву.

Попередніми днями у відеосервісі YouTube з’явився запис, голос у якому арабською і російською мовою оголошує, що збройні ісламісти з російських регіонів Дагестану, Чечні, Інгушетії й Кабардино-Балкарії на Північному Кавказі клянуться у вірності, послухові й підкоренні ватажкові «Ісламської держави». Автентичність запису достеменно не підтверджена.

Тим часом також у середу, 24 червня, заступник секретаря Ради безпеки Росії Євген Лук’янов повідомив, що в лавах угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку брали участь у бойових діях до двох тисяч російських громадян, переважно з Північного Кавказу.

За його словами, потім вони повертаються до Росії, найчастіше через Туреччину, видаючи себе за туристів, які втратили документи, і це, наголосив він, «створює проблему».

XS
SM
MD
LG