Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд відхилив апеляцію Сергія Мельничука


«Всім заправляє адміністрація президента» – Сергій Мельничук під Апеляційним судом Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Апеляційний суд Києва 25 червня відхилив апеляцію на запобіжний захід екс-командирові батальйону «Айдар», народному депутатові Сергію Мельничукові. Відтак грошову заставу у сумі 365 тисяч гривень, яку за підозрюваного внесли напередодні, йому не повертатимуть.

«Все робиться на замовлення верхів. Всім заправляє адміністрація президента, і я думаю, що це рішення теж зроблене за вказівками президента. Можливо, не ним особисто, але адміністрації точно. Коли я зайшов до зали, суддя сказав, що без відкриття засідання він розглянув нашу апеляцію одноосібно і що заява неправомірна», – заявив Сергій Мельничук.

Після відмови в апеляції депутат повіз звернення до голови СБУ, в якому заявляє, що справа проти нього є політичним замовленням.

11 червня суд обрав як запобіжний захід для Мельничука заставу на суму 300 мінімальних зарплат, що становить 365 тисяч 400 гривень. Тоді адвокат Сергія Мельничука Ігор Мельник наголосив, що сума застави завелика для його підзахисного і є необґрунтованою.

16 червня цю заставу внесли. За словами Мельника, гроші дали адвокати і помічники. Окрім того, кошти збирали й волонтери на майдані Незалежності в Києві.

3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Ради подання про зняття з Сергія Мельничука, а також із Сергія Клюєва депутатської недоторканності.

XS
SM
MD
LG