Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест не підтверджує повідомлення СБУ про обстріл гуманітарної колони під Волновахою


Автомобіль Червоного Хреста поблизу решток Донецького аеропорту, 22 травня 2015 року
Автомобіль Червоного Хреста поблизу решток Донецького аеропорту, 22 травня 2015 року

У Товаристві Червоного Хреста України не підтверджують повідомлення Служби безпеки України про обстріл 25 червня гуманітарної автоколони цієї організації у Волноваському районі Донеччини.

Завідувач відділу інформації та громадських зв’язків Товариства Червоного Хреста України Віктор Щербанюк повідомив Радіо Свобода, що з’язувався з цього приводу зі своїми колегами з міжнародної місії та співробітниками Червого Хреста Донецької області, і ніхто з них такої інформації наразі не має.

Також заперечують будь-який обстріл колони Червоного Хреста зі свого боку і донецькі сепаратисти.

Раніше на сайті СБУ з’явилося повідомлення, що 25 червня зранку бойовики угруповання «ДНР» «обстріляли з підствольних гранатометів та стрілецької зброї гуманітарний конвой місії Червоного Хреста в районі блокпосту поблизу села Березове Волноваського району Донецької області».

«14 вантажівок та легковий автомобіль місії поверталися з Донецька після доставки гуманітарної допомоги мирному населенню тимчасово окупованих терористами територій. Жертв серед представників Червоного Хреста немає, транспортні засоби не ушкоджені», – мовиться в повідомленні спецслужби.

Співробітники Служби безпеки України проводять оперативне документування факту обстрілу, інформує сайт відомства.

XS
SM
MD
LG