Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: зустріч із кредиторами відбудеться 30 червня, уряд сподівається на поступ


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Зустріч делегації українського уряду з міжнародними кредиторами відбудеться наступного тижня 30 червня, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько. За її словами, уряд сподівається на поступ у переговорах щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу.

«Ми сподіваємося, що після цієї зустрічі в МВФ ми розумітимемо одне одного повністю і зможемо перейти до наступного кроку - нормальних переговорів щодо реструктуризації», – сказала міністр фінансів під час робочої поїздки на Львівщину.

Наталія Яресько додала, що уряд налаштований довести до кінця переговори щодо реструктуризації.

Зустріч делегації українського уряду з представниками Міжнародного валютного фонду і комітетом кредиторів триватиме у Вашингтоні. Напередодні Наталія Яресько зазначила, що не поїде на ці переговори, а делегацію на них очолюватиме урядовий уповноважений з питань державного боргу Віталій Лисовенко. Комітет кредиторів водночас закликає Яресько приїхати на переговори у Вашингтон.

У пʼятницю Наталія Яресько повідомила, що уряд шукає можливість домовитися з міжнародними кредиторами, але не виключає ймовірності запровадження мораторію на зовнішні виплати до досягнення прийнятної угоди про реструктуризацію.

Реструктуризація частини зовнішнього боргу – одна з рекомендацій Міжнародного валютного фонду, від якого Україна очікує отримати другий транш кредиту.

Комітет кредиторів – це обʼєднання найбільших іноземних кредиторів України, яке сформували після того, як уряд України заявив про намір реструктуризувати частину зовнішнього боргу України.

Комітет не підтримує ідею українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Уряд, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

XS
SM
MD
LG